Han får 30.000 kr. ekstra ud af sin pension hvert år

Tusindvis af danskere sparer ekstra op til pension via deres eksisterende pensionsordning på jobbet. Men supplerende opsparing kan du faktisk kvit og frit placere, hvor du vil, og der er kæmpe gevinster at hente ved at spille pensionsselskaberne ud mod hinanden eller forvalte opsparingen selv. Den strategi følger Shimon Kelner. Shimon Kelner forventer sig ikke meget af fremtidens offentlige pensioner, og derfor gør han selv meget for at optimere sine egne pensioner.

INVESTERING

Vi har hørt det så mange gange før. Sparer du nu nok op til den tredje alder? Kan du bevare din leve-standard, når du bliver gammel? Den tale kender Shimon Kelner til hudløshed. Og den 56-årige konsulent i byggebranchen har taget beslutningen om, at der ikke skal mangle noget som pensionist, så han sparer derfor ekstra meget op i pension. Men han har også taget en anden vigtig beslutning. Han vil have den bedste og billigste opsparing, og det er ikke via hans pensionsordning på arbejdet, som mange andre danskere ellers vælger, når de sparer ekstra op til pension.

Men hans arbejdsmarkedspension var ikke bare for dyr, men også for dårlig målt på afkast, syntes han. Så Shimon Kelner har taget sagen i egne hænder. Han styrer selv sine pensioner og flytter sine pensionskroner rundt blandt de bedste og billigste selskaber – eller også styrer han selv de ekstra pensionskroner ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler