Hammerslag: Stoleklassiker til knap 1/2 million

Salget af den danske møbeldesigner Finn Juhls "FJ-45"-stole slog rekord på Bruun Rasmussens internationale auktion.

  Foto: istockphoto.com  

INVESTERING

Bruun Rasmussen fik en fornem afslutning på deres internationale auktioner med et rekordhammerslag på dansk møbeldesign. Hammeren faldt på 460.000 kr. for et par af Finn Juhls klassiske armstole “FJ-45”.

“Danske snedkermøbler er fortsat ekstremt eftertragtede på det internationale auktionsmarked. Det gælder især, når stolene er ikoniske, som de solgte "FJ-45”-stole, der er tegnet af Finn Juhl i 1945. Med den danske auktionsrekord på 460.000 kr. har snedkermøblerne opnået nye højder, men det stopper næppe her,” udtaler Peter Kjelgaard, leder af afdelingen for design og kunsthåndværk fra det 20. århundrede hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner.

Finn Juhl var oprindelig uddannet bygningsarkitekt, men det var formgivning af møbler og indretning, der blev hans metier. I fællesskab med sin faste samarbejdspartner snedkermester Niels Vodder skabte han nogle af dansk designhistories mest ikoniske møbler, heriblandt "FJ-45", hvor han forenede snedkerhåndværket med et moderne og kunstnerisk udtryk – uden at møblets funktionalitet blev sat over styr.

Tags

Anbefalede artikler