Gør din portefølje global

Spred dine investeringer, lyder et af mantraerne for den gode investor. Går du globalt i stedet for at holde dig i Danmark, følger du rådet endnu mere - og her kommer investeringsforeningerne til deres ret. Men hvilke af deres mange fonde skal du vælge?

INVESTERING

De senere år har rådet fra eksperter og medier igen og igen lydt; drop investeringsforeningerne, de er for dyre, og det er billigere selv at handle aktier. Mens rådet bestemt giver mening, hvis du primært ønsker at eje danske aktier og er villig til selv at lægge noget arbejde i det, er der omvendt god grund til at aflyse aflivningen af foreningerne, hvis du ønsker global eksponering. For det første er det nemlig slet ikke sikkert, at du kan få lov til at handle aktier direkte på udenlandske børser. Der er hundreder af børser rundt om i verden, hvor du som privat dansker ikke umiddelbart kan få adgang til at handle, så derfor er du nødt til at gå gennem investeringsforeningerne, der har et samarbejde med lokale mæglere ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags