Gode råd i et uroligt aktiemarked

INVESTERING

De seneste måneders urolige aktiemarked har betydet store tab for en lang række private investorer, der ikke har været forberedte på den pludselige nedtur. Men nu, hvor nedturen er en realitet, er det en god idé at tage ved lære af sine tab og ændre strategi. Penge og Privatøkonomi giver her seks gode råd:

1. Sælg de dårlige aktier:

Alt for mange holder fast i faldende aktier, fordi de ikke vil inkassere et tab. Men det er bedre at sælge, så snart du erkender et fejlkøb.

2. Prøv ikke at købe på bunden:

Risikoen for, at du rammer forbi, er nemlig stor. Køb hellere, når den værste uro er aftaget.

3. Vægt investeringsgraden:

Mange private leder efter de aktier, der klarer sig bedst igennem krisen. Men i et faldende marked kan den bedste løsning faktisk være at trække sig ud af markedet og vente på bedre tider.

4. Køb langsomt op:

I et faldende marked går der ikke længe, før eksperter og økonomer begynder at tale om billige aktier. Men selv om aktien er billig på nøgletal, kan den sagtens falde yderligere.

5. Undgå konkurser:

Når du handler aktier i et faldende marked, er det vigtigste, at selskabet er stort og robust og har en god klat penge på kistebunden.

6. Tænk langsigtet

Aktier stiger historisk uanset strukturelle nedture. Invester derfor billigt i de selskaber, der vil komme godt ud på den anden side af krisen.

Tags

Anbefalede artikler