Gode nyheder vil sende Genmab til tops

Biotekselskabet Genmab er gået mod strømmen under sammenbruddet på aktiemarkederne. Det skyldes fremgangen i udviklingen af nye lægemidler.

INVESTERING

‘Side 1: Gode nyheder vil sende Genmab til tops’

Ved investering i Genmab skal man gøre sig klart, at det er umuligt for selv en nysgerrig lægmand at vurderer deres produkter kvalificeret – der er altså tale om en lodseddel, der ikke må fylde for meget i porteføljen. Genmab udvikler medicin, der går tættere på menneskets egne helingsmekanismer end traditionel “kemisk” medicin. Ved at udvikle særlige menneskelignende proteiner, der for eksempel kan hæmme betændelsestilstande (gigt) og dræbe kræftceller, er potentialet for Genmab enormt, men risikoen er tilsvarende tårnhøj.

Et biotekselskabs produkter gennemgår flere faser, hvor det testes og til sidst godkendes til endeligt salg. Genmab har ikke færdige produkter på markedet, men er tæt på. Genmabs kursmæssige udvikling afhænger derfor af kvaliteten af udviklingsprogrammerne, der fører til færdig medicin, deres potentiale på markedet og i sidste ende af succesfuld markedsføring. Biotekekspert Peter Aabo fra Biotekanalyse.dk forventer skuffende data i december, hvorfor man bør vente med køb af aktien til efter offentliggørelse af disse data.

Genmab har i efteråret udmeldt lavere 2008-driftsunderskud på omkring 850-950 millioner kroner mod tidligere udmeldte 950- 1.000 millioner kroner. Interessant er det, at forventningerne skyldes besparelser på et af deres højt profilerede programmer til behandling af blandt andet leddegigt og visse kræftformer – HuMax- CD20 – på 100-150 millioner kroner. Den besparelsesdrevne opjustering indebærer, at Genmab ikke længere forventer at starte nye studier med et andet program, HuMax-CD4, i år – tre nye studier var ellers planlagt.

Samtidig har selskabet oplyst, at det ikke vil begynde yderligere studier med et andet vigtigt program mod hoved- og halskræft, HuMax- EGFr, ud over de seks studier, som allerede er iværksat. Bundlinjen er, at Genmab nu fokuserer deres forskning inden for de områder, hvor de forventer størst succes.

Afventer dødsfald
Adm. direktør Lisa Drakeman har oplyst, at Genmab har modtaget status fra en uafhængig datakomité, der overvåger fase 3-studiet med Hu- Max-EGFr for patienter med kemo-behandlingsresistent hoved/halskræft. Oplysningerne indikerer, at patienterne som helhed lever længere end forventet, hvorfor Genmab nu først forventer foreløbige data fra studiet tidligst i februar eller marts 2009.

Den foreløbige data-analyse gennemføres nemlig først i det øjeblik, at 116 dødfald er indtruffet. At patienterne overlever længere er dog ikke nødvendigvis ensbetydende med, at HuMax-EGFr virker, da en tredjedel af patienterne ikke får antistoffet, men anden behandling. Da kan man udlede, at enten er patienterne ikke så syge som antaget, da de blev optaget i studiet, og derfor lever længere, eller også er det HuMax-EGFr, der er årsag til, at to tredjedele af patienterne lever længere.

‘Side 2: Gode nyheder vil sende Genmab til tops’

Tags

Anbefalede artikler