Gennemsku selskabernes gæld

Gæld kan både skaffe afkast og sende en virksomhed i graven. Derfor bør du som investor se på, om selskabet nedbringer sin gæld eller udlodder overskuddet til aktionærerne.

INVESTERING

Sund fornuft tilsiger, at din opsparing ikke skal stå i banken til 0,25 procent i rente, mens dit boliglån flintrer af sted med 8 procent om året.

I en mere kompleks form gælder samme princip for virksomheder. Her handler det om, hvor virksomheden og dets aktionærer opnår det højeste afkast på deres kapital. Enten gennem afdrag på gælden eller via udlodning af ledige penge til aktionærerne.

Isoleret set er gæld ikke dårligt for en virksomhed. Men den kan blive så stor, at den trækker selskabet og kursen på dine aktier tæt på afgrunden og i sidste ende ud over kanten. Kunsten er at ramme det optimale niveau af gæld uden at gøre virksomheden alt for sårbar ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler