Gå mod strømmen: Se mod Europa

Danske Invests makroanalytiker vurderer, at bunden er nået i europæisk økonomi, og at 2015 byder på fremgang.

INVESTERING

Europæiske aktier har haft et meget sløjt 2014, der har gået hånd i hånd med dårlige tal for økonomien. Indekset over europæiske aktier, MSCI Europe inkl. nettoudbytter, er i årets første ti måneder steget med 4,79 pct. mod verdensindeksets stigning i samme periode på 14,63 pct.

Men ifølge makroanalytiker Jan Holst Hansen fra Danske Capital, der rådgiver Danske Invest om makroøkonomi, vil der nu blæse mildere vinde ind over den europæiske økonomi. Og dermed er der også udsigt til, at europæiske aktier kan få lidt mere luft under vingerne.

Kurserne på investeringsmarkederne hænger tæt sammen med investorernes forventninger. Og forventningerne til europæisk økonomi er meget pessimistiske, og det har givet lave aktiekurser på europæiske aktier i forhold til andre regioner. Derfor kan det give god mening at se mod europæiske aktier. Det er vores vurdering, at bunden er ved at være nået, og at europæisk økonomi i 2015 langsomt vil bevæge sig frem mod en årlig vækst på 1-1,5 pct.,” siger Jan Holst Hansen.

Baggrunden for optimismen hos Jan Holst Hansen skyldes, at den overraskende svaghed i tysk økonomi i år ikke ser ud til at have påvirket hverken de sydeuropæiske lande eller banksektoren. Det er positivt. Samtidig vil europæisk økonomi nyde godt af både den billige olie og den svage euro fra første halvår af 2015. Derudover er der udsigt til yderligere lempelser fra den europæiske centralbank, ECB, i form af opkøb af værdipapirer, ligesom EU-kommissionens forslag til massive investeringer i blandt andet infrastruktur også kan være med til at løfte europæisk økonomi tilbage på vækstsporet.

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display