For fans eller investorer?

Brøndby har rejst mere end 150 millioner kroner det seneste år og reddet sig fra både nedrykning og konkurs. Det kan være begyndelsen på succes for klubbens fans, men investorer med hang til afkast bør holde sig væk.

INVESTERING

Lad os springe lige ud i det. Bør du eje Brøndby-aktier, hvis du udelukkende er interesseret i afkast og ikke har et bankende blåt og gult hjerte? Nej.

Alle følelser og håb lagt til side er det et af de letteste valg, du som investor kan blive stillet overfor. Der er ganske enkelt intet i historik eller perspektiver, som tyder på, at drift af top-fodboldklubber i Danmark er nogen god forretning. Ser vi for eksempel på regnskaberne for de seneste 10 år, har 5 af landets 6 børsnoterede fodboldklubber samlet haft et underskud – kun selskabet bag F.C. København har samlet set præsteret et plus for 10-året, hvilket skyldes forretningsaktiviteter et godt stykke fra grønsværen.

Var disse seks fodboldklubber udskiftet med seks yoyo-fabrikker, ville investorer og ledere for længst have konkluderet, at der ikke var penge at hente her og lukke fabrikkerne ned. Det sker ikke for fodboldklubberne.

»Fodboldklubber kan slet ikke sammenlignes med andre virksomheder. Den naturlige dynamik bliver aldrig økonomi, det vil altid være resultater,« siger fodboldøkonom Jesper Jørgensen fra Deloitte ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler