Fire tips til at tjene penge på vin

Du kan få et pænt afkast på vin, hvis du ved, hvordan du griber investeringen an.

INVESTERING

En ny rapport fra Morgan Stanley konkluderer, at vin kan blive en god investering for dig, fordi forbruget stiger på globalt plan, mens produktionen samtidig falder. Alene i 2013 var høsten ekstremt dårlig, rapporterer flere medier, og det betyder, at der kommer færre flasker vin på markedet. Følg guiden her, hvis du vil kaste dig ud i den risikable kunst at investere i vin.

Vælg din strategi
Find din fremgangsmåde. Har du adgang til en god vinkælder, og har du forstand på vin, bør du selv købe de rigtige flasker, opbevare dem og sælge dem igen til en højere pris. Har du hverken plads eller viden, er det bedre at investere i en fond, som specialiserer sig i vininvestering.

Find den rigtige fond
Undgå private investeringsfonde til vin, hvor det basalt set er amatører, der bestyrer fonden. Det kan du blandt andet gennemskue, hvis fondens prospekt har vendinger som »det skal være sjovt« eller »du kan altid drikke dit aktiv, hvis det går galt«. Financial Times råder for eksempel til, at du investerer hos en fond, som har et fysisk kontor. Undgå at sende penge efter steder, som kun findes online, og hvis det er muligt, bør du også besøge det fysiske kontor, så du kan se, at det eksisterer.

Find den rigtige vin
Vinportalen Wine Folly anbefaler, at du holder dig til franske vine fra Bordeaux eller Bourgogne, og hvis du vil investere i vine andre steder fra, bør du gå efter de bedste producenters bedste vine. Desuden er du bedst stillet med at købe vine, som er letomsættelige. Det vil sige, at du køber vine, der er stor efterspørgsel på, og som bliver produceret i et relativt stort antal.

Hav dokumentationen i orden
Når du selv køber vinene, skal du sørge for, at du har dokumentation på, at det ikke er en forfalskning, da der ifølge the Daily Telegraph er problemer i markedet med falske vine. Investerer du hos en fond, bør du gå efter en, som selv opbevarer vinene fysisk, så du ved, at de eksisterer, og at det er de rigtige fine, som fonden har brugt dine penge til at købe.


Disse vine sælger bedst

Top 5 over de mest solgte vinmærker i Danmark. Vil du investere i vin, skal du dog kigge efter vine i en noget højere prisklasse.

- Banrock Station, Australien

- Lindemans, Australien, Chile, Sydafrika

- Nugan Estate, Australien

- Hardys, Australien

- Sunrise, Chile


Kilde: vinjournalist Elsebeth Lohfert.

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display