Fire aktier skiller sig ud

Otte ud af de 17 analytikere havde Vestas som en af deres favoritter, syv pegede på FLSmidth & Co., mens Carlsberg og Danisco høstede seks stemmer hver.

INVESTERING

Bed en mand med 20 børn om at udpege de tre af sine unger, som han holder allermest af. Det er ikke nogen nem opgave – ikke desto mindre var det lige præcis det, som vi bad en perlerække af landets bedste aktieanalytikere om: Udpeg de tre aktier i C20-indekset på Københavns Fondsbørs, som du tror, vil klare sig bedst næste år.

Resultatet blev en smule broget, men alligevel skilte fire aktier sig positivt ud. Otte ud af de 17 analytikere havde Vestas som en af deres favoritter, syv pegede på FLSmidth & Co., mens Carlsberg og Danisco høstede seks stemmer hver. Umiddelbart lyder det ikke af meget, men spredningen var stor – stemmerne fordelte sig således på 15 af de 20 selskaber i fondsbørsens eliteindeks.

Det kan tolkes som et udtryk for, at markedet fortsat er præget af usikkerhed. Finanskrisen ramte aktierne som en forhammer i efteråret 2008 og sendte kurserne nedad i ekspresfart, men i løbet af 2009 er en lang række selskaber kravlet opad igen, og flere har både fordoblet og tredoblet deres aktiekurser i forhold til bunden. Alligevel er der fortsat et stykke vej tilbage til niveauet for de glade oktoberdage i 2007, da C20-indekset toppede i 519.

I skrivende stund ligger indekset i 336. I analytikerkorpset er der både dem, der har fået mod på de mere konjunkturfølsomme aktier igen, og de mere forsigtige, der – måske kloge af skade – fortsat har mest appetit på de defensive og mindre konjunkturfølsomme papirer. Resultatet viser dog ganske klart, at korpset af analytikere ikke har den store tiltro til de finansielle aktier i 2010.

Tags

Anbefalede artikler