Finpuds din investeringsstrategi og bliv en bedre investor

Tilmeld dig online-kursus og bliv klogere på muligheder og risici ved forskellige investeringsstrategier. Du modtager 5 lektioner i 5 e-mails.

Annonce

INVESTERING

Vil du gerne have mere ud af dine investeringer. Så kan dette online-kursus hjælpe dig.

Kurset er baseret på erfaringer fra vores mange år i investeringsbranchen og giver dig indblik i:

  • De fem mest anvendte investeringsstrategier i dag
  • Hvordan du risikospreder tilstrækkeligt
  • Hvordan du potentielt kan slå markedet ved at gå imod strømmen
  • Hvordan du fastlægger en exitstrategi
  • Hvordan du potentielt kan spotte den næste investeringstrend

Tilmeld dig kurset her og modtag de fem lektioner

Er du bevidst om din investeringsstrategi?
Uanset om du er erfaren eller forholdsvis ny på investeringsmarkedet, bør du med jævne mellemrum give din investeringsstrategi et 360 graders eftersyn.

For det første er det altid en god idé løbende at vurdere om fordelingen i din investeringsportefølje er fornuftig set ud fra den aktuelle situation på markedet. 

For det andet skal du selvfølgelig være bevidst om, hvordan dit budget, din tidshorisont, afkastforventning og risikoprofil ser ud – og om disse forhold har ændret sig, siden du sidst kiggede på det. Når du har overvejet alle disse forhold, kan du justere din investeringsstrategi eller lægge en helt ny.

I den første lektion i online-kurset lærer du, hvad de forskellige strategier går ud på, og hvordan de adskiller sig fra hinanden. Du lærer også, hvordan du kan sammensætte din helt egen strategi ved at lade elementer fra de forskellige strategier supplere hinanden.

Er din risikospredning optimal?
Som investor må du også være bevidst om, at der er en uundgåelig sammenhæng mellem risiko og afkast. Ønsker du et stabilt og langsigtet afkast, gør du din portefølje mindre sårbar ved at sprede dine investeringer.

Statistiske beregninger viser, at du som investor får den mest optimale risikospredning med en portefølje, der indeholder 20 aktier, som er spredt på sektorer, lande og regioner. Derudover er det også afgørende at investere i forskellige aktivklasser – fx alternative investereringer. Det kan du læse meget mere om i kursets anden lektion.

Tør du gå imod strømmen?
Finansmarkedet er altid i bevægelse, og det er meget nemt at lade sig gribe af en stemning, når man investerer. Erfaringer viser, at mange bliver tilbageholdende, når markederne falder, og overoptimistiske, når markederne stiger.

Den dygtige investor er den, der ikke lader sig påvirke af følelsesudsving, og er du bevidst om dette, kan du bruge det til at slå markedet. I den tredje lektion i kurset lærer du, hvordan du holder fast i din strategi, når markedet går i panik.

Har du fastlagt en exitstrategi?
Allerede inden du investerer, bør du også forholde dig til, hvornår du ønsker at trække dig fra en investering. Du kan fastlægge din exitstrategi ved at stille dig selv spørgsmål som disse: Hvor længe ønsker jeg at holde på aktien? Hvor stor risiko er jeg villig til at løbe? Hvilken kurs ønsker jeg at sælge aktien til?

Svarene og dermed din exitstrategi kan variere meget alt efter, hvilken investortype du er. I kursets fjerde lektion klæder vi dig på at til at lægge den eller de exitstrategier, der passer bedst til din situation.

Kan du spotte den næste investeringstrend?
Som investor er det vigtigt, at du ikke kun kigger på de investeringer, der historisk set har givet et højt afkast. Du bør også rette blikket mod fremtidens investeringspotentiale og være på forkant med udviklingen.

Du kan stille dig selv spørgsmålet: Hvis jeg skulle investere mine penge nu, hvilke aktiver er så bedst? I din research bør du blandt andet kigge på fremtidsmulighederne i de forskellige sektorer. Du bør også kigge på de forskellige virksomheders forretningsmodeller, regnskaber og ledelser. Det og meget mere handler kursets femte og sidste lektion om.

Tilmeld dig kurset her og modtag de fem lektioner

 

Om Obton:
Obton er Danmarks mest erfarne investeringspartner inden for solenergi. Obton er samtidig blandt Europas 10 største investorer i solenergi og står i alt bag mere end 500 energiprojekter, der leverer grøn strøm til over 130.000 husstande. Obton ønsker at tilbyde sine investorer et solidt alternativ til aktier og obligationer, der er uafhængige af finansmarkedet. Dermed opnår investorerne en stor risikospredning og en forrentning, der set over en årrække er højere end det historiske afkast på aktiemarkederne. Minimumsindskud for investorer er DKK 750.000.

Anbefalede artikler