Få styr på dit afkast

Kender du dit afkast? Altså hvor meget din portefølje rent faktisk er steget med efter kursstigninger, udbytter og andet? Hvis ikke går du glip af skatteoptimeringer og viden om, hvor godt du egentlig har gjort det i forhold til dine ligesindede.

INVESTERING

Afkastet er en naturlig del af samtalen mellem private investorer. Det siger noget om, hvor god du er til at håndtere din portefølje, men selv om tallet virker simpelt, er det de færreste, som har fuldstændig styr på det. Det er synd. For dermed går du glip af skatteoptimering samt det reelle billede af, hvor god en investor du egentlig er.

En af de private investorer, som holder øje med, hvor meget han tjener, er Niels Ole Jensen. Han begyndte at investere i januar i år.

»Udgangspunktet var, at jeg havde nogle penge stående på min bankkonto, og jeg fik 0,3 procent i rente, hvis de bare fik lov at stå der. Jeg prøvede også at låse mine penge fast, men det fik jeg kun en rente på omtrent 1 procent ud af, og så er det lige før, de bliver spist op af inflationen,« siger han ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags