Få større udbytte gennem aktionærfryns

Indkøb af aktier med en række indbyggede frynsegoder for aktionærerne kan være en fantastisk forretning.

INVESTERING

Selv om de danske investorer fortrinsvis satser på de toneangivende og kendte aktier, er der også blevet plads til lidt spræl i valget af aktier. Brøndby-aktien er således placeret som nr. 13 på top 20-listen over de mest populære aktier blandt Nordeas ca. 350.000 depotkunder.

En medvirkende årsag til den gode placering kan være, at Brøndby-aktien for fodboldfans faktisk er en rigtig god forretning, selv om selskabet ikke leverer noget udbytte.

I stedet modtager hver indehaver af 10 aktier årligt 2 gange 2 fribilletter til en samlet værdi af ca. 440 kroner. For at få adgang til fribilletterne kræves der blot en investering på 10 aktier a 75 kroner, hvilket giver en udgift på 750 kroner. Udbyttet i form af gratisbilletter kan nu beregnes til imponerende 59% årligt, som vel at mærke er skattefrie.

Kom billigere med båden
Den lille DFDS-aktie har ligeledes fundet plads blandt de tunge aktier, hvilket kan have sin forklaring i en attraktiv rabatordning for aktionærer. Ejer du mindst 10 aktier, som koster den beskedne sum af 4.600 kroner, får både du og din ledsager 25% rabat på alle normale transportrejser.

Rejser du eksempelvis på vinterferie i Norge med bilen og vælger en udvendig
kahyt, koster rejsen 3.194 kroner for en ikke-aktionær, mens du som aktionær slipper med 2.663 kroner – altså en skattefri besparelse på 531 kroner. Set i forhold til investeringen er der tale om et gedigent udbytte på 11,5%, som kommer oven i det officielle udbytte på ca. 1,7%.

Et dyrekøbt årskort til Tivoli
En tredje outsider på Nordeas liste er Tivoli-aktien, der i skrivende stund koster 3.700 kroner. Også Tivoli tilbyder aktionærfordele, men i det her tilfælde er der dog tale om en rigtig dårlig forretning for aktionærerne.

Princippet er, at ejerskab af 10 aktier, som kræver en investering på ca. 37.000 kroner, giver ret til 2 gratis årskort årligt. Værdien af udbyttet i form af årskort beløber sig dermed til 390 kroner, hvortil kommer et udbytte på ca. 80 kroner efter skat. Sammenlagt modtager du altså et nettoudbytte på 470 kroner årligt, hvilket udgør beskedne 1,3% af din investering. Med en alternativ investering i fx Danske Bank eller TrygVesta vil alene det årlige udbytte levere et mere end dobbelt så højt afkast efter skat. Oven i hatten kommer, at Tivoli-aktien er rasende dyr målt på nøgletallene, hvilket gør aktiver i Tivoli til en tvivlsom investering.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display