Få større pension med ETF-fonde

Ønsker du selv at stå for din pensionsopsparing og samtidig ikke gider bøvle med enkeltaktier, er de billige ETF-fonde en oplagt mulighed. Vælger du som 35-årige Christian Rasmussen selv dine fonde med omhu, slipper du med under en tiendedel af udgifterne på en traditionel bankløsning.

INVESTERING

Private investorer i USA har gjort det gennem mange år. Danske uafhængige rådgivere anbefaler det i stigende grad, og med en fornuftig netbank kan du selv gøre det lige så let som at købe en liter mælk nede i Brugsen. Det handler om de stadig mere populære ETF-fonde, som i deres mest enkle form kan sammenlignes direkte med en dansk investeringsforening, men blot er i udenlandsk valuta. Og som en lille krølle på halen er alle ETF-fonde passivt forvaltede. Det vil sige, at du som investor investerer i de samme aktier, som ligger i et givet indeks og dermed er sikret en optimal spredning. Samtidig er de årlige omkostninger i en ETF-fond minimale og udgør typisk under en tiendedel af, hvad du betaler i en investeringsforening. Dermed får du som investor en meget høj sikkerhed for at modtage det samme afkast som markedet ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags