Få passet din formue

Formueforvaltning er blevet mainstream. Tidligere var begrebet forbeholdt en eksklusiv gruppe af danskere, men i dag er det blevet relevant for flere og flere private opsparere. Få styr på de tre mest almindelige former for formueforvaltning.

INVESTERING

Fondsmæglere, kapitalforvaltere og private banking. Formueforvaltning har mange navne, men i sin grundessens handler det dybest set om én ting: At få andre til at passe dine penge.

Før det er værd at overveje at lægge dine penge i andres hænder, skal du som hovedregel op på den sjove side af 1 million kroner i investerbar formue, og det kan være såvel frie midler som pensionsmidler. Kan du nikke genkendende til det, skal du finde en formueforvalter, du har tillid til – og husk at tjekke prisen for pasningsordningen. For ifølge Carsten Tanggaard, professor i finansiering og formand for Penge- og Pensionspanelet, så er visse af forvalterne eksperter i at skjule omkostningerne.

»Det er ofte en uigennemskuelig prisstruktur, du bliver præsenteret for. Sørg derfor altid for at have styr på, hvad dine omkostninger bliver i alt. Min anbefaling vil være, at du holder dig under en procent i samlede årlige omkostninger,« siger han.

På de følgende sider kan du se, hvilken form for formuepleje du får hos selskaber som Miranova, Skagen Fondene og Danske Bank private banking – og ikke mindst hvad de selv angiver, at det koster ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler