Få eksponentiel medvind i din portefølje

For ti år siden kunne du knap nok klemme de apparater, din smartphone har afløst, ind i en telefonboks. I dag er der fuld fart på den teknologiske udvikling.

INVESTERING

OBS: Dette er et uddrag fra en artikel, der er med i vores store, kommende Guldnummer. Læs resten af artiklen - og se hvilke brancher, der især kommer til at drage fordel af den teknologiske udvikling - i guldnummeret af Penge & Privatøkonomi, som udkommer den 23. april. Læs mere om Guldnummeret her.


Fremtiden venter
som bekendt lige om hjørnet, men den kommer meget hurtigere end du tror. Den globale teknologiske udvikling har været eksponentiel lige siden britiske James Watt tog patent på dampmaskinen i 1769.

Forstår du ikke at stige ombord på det rigtige tidspunkt, risikerer du at glip af den næste markedsrevolution. I værste fald ender du midt på skinnerne og må se dit afkast blive tromlet ned af substituerende produkter. Akkurat ligesom nutidens Iphone langt hen ad vejen har overfløddiggjort disc- og walkmen, lommekameraer, kalendere, bip-bip spil og faxmaskiner.

»De brancher, der umiddelbart synes meget udsatte, er dagblade, boghandlere, taxaselskaber og rejsebureauer. På længere sigt vil også webdesign, programmering, videnskabelig analyse og meget andet blive delvist overtaget af smarte computere, ligesom robotter, droner og førerløse biler og fly vil overtage arbejde på fabrikker, i landbruget og i transportsektoren, siger finansmanden og iværksætteren Lars Tvede.

Science fiction samfund
Det kan være vanskeligt at begribe, hvor hastig og omsiggribende en eksponentiel udvikling er. Men det går stærkt. Den præcise hastighed kommer an på begivenhedens frekvens, og den fremskrivningsfaktor, begivenheden udløser.

Moderne computerteknologi tilbyder et strålende eksempel på den fart, hvormed vores brugsgenstande og dermed dagligdag ændrer sig. For cirka fem år siden var en 500 GB computer-harddisk lidt af en milepæl. I dag er det ikke unormalt med 6 TB, hvilket svarer til 6000 GB. Altså en 12-dobling af lagerkapaciteten på et halvt årti.

Lige nu: Få en tablet og 6 numre af Penge & Privatøkonomi - inklusiv Det Store Guldnummer - for kun 499 kr. + 49. kr. i porto. Du sparer 61 %

Det samme sker på alle mulige andre områder og kunstig intelligens synes efterhånden inden for rækkevidde. Hver eneste måned dukker der nye overraskende produkter op, der syntes utænkelige for blot få år siden. Et indisk firma har netop fået europæisk patent på et mindre apparat, der kan diagnosticere mere end 200 sygdomme.

»Jeg tror, at teknologiseringen vil ramme over en bred kam, og nogle brancher forsvinder måske helt i fremtiden. Det har vi været vidne til før. På den korte bane forventer jeg mere automatisering inden for detailhandel, og at robotteknologien vil blive mere udbredt. Blandt andet inden for velfærdsområdet,« siger Martin Kruse, som er senior executive advisor & futurist ved Instituttet for Fremtidsforskning.

Læs resten af artiklen i vores Store Guldnummer, der udkommer den 23. april.

Lige nu kan du få
en tablet og 6 numre af Penge & Privatøkonomi - inklusiv vores Store Guldnummer - for kun 499 kr. + 49. kr. i porto.
Så lander bladet direkte i din postkasse et par dage før, det udkommer. Hvis du bestiller nu, kan du nå at få det Store Guldnummer med i de seks blade.

 

Lige nu: Få en tablet og 6 numre af Penge & Privatøkonomi - inklusiv Det Store Guldnummer - for kun 499 kr. + 49. kr. i porto. Du sparer 61 %

 

Tags

Anbefalede artikler