Få 6,5% i afkast med din egen aktieobligation

Drømmer du om et stabilt årligt afkast med moderat risiko, så tag et kig på aktier med højt udbytte. Vi har sammensat to porteføljer - en udenlandsk og en dansk - hvor aktierne i snit har leveret et udbytte på omkring 6,5 procent årligt.

INVESTERING

Renten på obligationer er latterligt lav i øjeblikket, men er aktier generelt for risikofyldte for dig, er der en gylden middelvej. Vil du have et løbende årligt afkast af din investering og en risiko i den lave ende af spektret, så gå efter aktier med højt udbytte. Her bliver en del af selskabets overskud hvert år uddelt til aktionærerne, og foruden det høje udbytte har den type aktier flere andre fordele:

For det første er aktiernes kursudsving – ofte beskrevet som risikoen – noget lavere end aktiemarkedets udsving i almindelighed. For det andet er selskabernes drift relativt immun over for konjunktursvingninger i kraft af deres forretningsmodel. Og for det tredje er selskaberne i stand til at udbetale de høje udbytter, fordi de har stabil indtjening ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display