Europæiske udbytteaktier forgylder investorer

Europæiske udbytteaktier har i 2014 leveret afkast, der er markant højere end benchmark.

INVESTERING

Investorer med en høj andel af udbytteaktier er i 2014 blevet belønnet for deres strategi. Udbytteaktier har nemlig klaret sig bedre end det generelle europæiske aktiemarked i 2014 efter to år, hvor de har haltet en smule efter det generelle marked. I øvrigt helt som forventet. Det fortæller chefporteføljerådgiver fra Danske Capital Peter Nielsen. Han rådgiver Danske Invest om investeringer i europæiske udbytteaktier til afdeling Europa Højt Udbytte.

”Generelt siger vi, at udbytteaktier har lidt lavere risiko end aktier generelt, men at de stadig kan give et fornuftigt afkast på lang sigt. I 2012 og 2013 bevægede vi os for alvor ud af euro-krisen med stærk støtte fra den europæiske centralbank, hvilket generelt gav høje afkast på aktiemarkederne. Udbytteaktierne gav lidt mindre end markedet. I 2014 aftog den positive udvikling, EU og Vesten kom på kant med Rusland over Ukraine, og væksten i Europa skuffede. Dette medførte endnu et stort rentefald i Europa, og dette kombineret med de dårlige vækstudsigter er et miljø, hvor udbytteaktierne klarer sig særligt godt,” fortæller Peter Nielsen.

 

Udbyttestil og stærke selskaber Han forklarer, at udbytteaktierne både i 2012 og 2013 præsterede fine afkast, men at denne type aktier altså i 2014 har overhalet det øvrige europæiske aktiemarked. Hvor det brede MSCI Europe inkl. nettoudbytter fra årsskiftet til udgangen af august kunne præstere et afkast på 6,47 pct. har Danske Invests afdeling Europa Højt Udbytte givet et afkast på 11,41 pct. i samme periode. Peter Nielsen understreger dog, at det ikke alene er udbyttestilen, der har sikret afdelingen et stærkt 2014. Afkastet skyldes også mange positive nyheder og meget få skuffelser blandt selskaberne i porteføljen.

Tags

Anbefalede artikler