Europa/middag: Tristessen fortsætter før Bernanke

INVESTERING

For anden dag i træk dykker de europæiske markeder forud for det store centralbankschefsymposion i Jackson Hole klokken 16 dansk tid. Her vil den amerikanske centralbankchef Ben Bernanke holde tale, og markederne holder skarpt øje med, om han vil komme med indikationer om eller reelle tiltag for at støtte væksten i den amerikanske økonomi.

Samtidig afventer markedet anden udgave af BNP-opgørelsen i USA for andet kvartal, hvor der ventes en stigning på 1,1 pct.

De europæiske aktier falder over en bred kam, hvor ingen af de toneangivende indeks er i plus. Det paneuropæiske Stoxx Europe 600 falder 1,5 pct., da 537 ud af indeksets 600 medlemmer dykker, mens engelske FTSE 100 dykker med 1,1 pct. I Tyskland dykker DAX med 2,6 pct. mens franske CAC40 dykker med 1,8 pct.

- Det store spørgsmål lige nu er, om vi er på vej ind i en recession. Investorerne har tabt deres risikoappetit og vil ikke få den tilbage igen i år, så vi kan forvente et sidelæns marked i de kommende måneder, siger porteføljemanager hos Frankfurt-Trust Investment Raimund Saxinger til Bloomberg.

Det går generelt ganske skidt for bankerne i Europa, hvor 48 ud af 47 banker i Stoxx Europa 600 dykker. De græske banker lider, og EFG Eurobank, Alpha Bank og Piraeus Bank falder med over 7 pct. De helt tunge Commerbank, Lloyd’s Banking Group og Deutsche Bank falder alle 4-5 pct.

Den nedadgående trend for bankerne er styrket af Credit Suisse, der i en ny rapport beskriver fremtiden for de græske banker som “udfordrende” og venter “markante fald” i deres underliggende indtjening.

I Norge dykker Frontline med 6,5 pct. efter selskabet tabte 35,2 mio. dollar i andet kvartal og fortalte, at den svage udvikling ventes at fortsætte.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display