EU udvider krisefond til 800 mia. euro

INVESTERING

Og de nominerede er …

Archetype ? Design: Goodmorning Technology ? Producent: Luceplan
Nytænkende, energirigtig og dansk designet. Der er meget godt at sige om den umiddelbart klassisk udformede lampe, der dog overrasker ved at være udført i polykarbonat med LED-teknologi. En anden smart feature er den integrerede E27-fatning, der gør den nem at montere på de fleste lampefatninger. Enkelt, funktionelt og skandinavisk.

Bellevue AJ 2 ? Design: Arne Jacobsen ? Producent: &tradition
Lampen her tegnede Arne Jacobsen i 1929 som noget af sit allerførste lysdesign med stærk inspiration fra Bauhaus-skolens modernistiske udtryk. Skærmen er skåret i en vinkel på 45°, så den ikke blænder, en form der senere kom til at gå igen på hans berømte benzinstation i Klampenborg. &tradition fandt den frem fra gemmerne, og den gør sig smuk som både gulv-, bord- og væglampe.

Chouchin ? Design: Ionna Vautrin ? Producent: Foscarini
Lampen er opkaldt efter de lykkebringende japanske rispapirslamper, og den franske designer var også inspireret af disse skrøbelige og poetiske brugsgenstande, her fortolket til en moderne lampe. Glasskærmen er mundblæst i ét stykke til en blød form, der gløder smukt fra sit hvide indre. Chouchin fås i tre former og størrelser med hver sin farve, der giver mulighed for smukke sammenstillinger.

All In ? Design: Tine Mouritzen ? Producent: Le klint
Designeren er gået All in på flere måder med sit bud på en plisseret Le Klint-lampe. Der er et tydeligt DNA fra den traditionelle, danske foldeteknik, som samtidig er tænkt helt på ny – nemlig indkapslet i akryl – så hele lampen lyser. Vi synes, det er en smuk og innovativ versionering af et stykke klassisk dansk lampedesign.

Piani ? Design: Ronan & Erwan Bouroullec ? Producent: Flos
Designet på Piani lander præcist i den 1950’er-tidsånd, der hersker lige nu – og det er godt set. Den er utrolig enkel, genkendelig og samtidig overraskende, da du ikke kan se lyskilden direkte. Basen fungerer også som en scene for nips eller et vækkeur.

Trash Me ? Design: Victor Vetterlein ? Producent: &tradition
Vi holder af den lille Trash Me-bordlampe, for den er sit helt eget lysende statement om, at der sagtens kan komme noget godt ud af skrald. Nærmere bestemt fire gamle æggebakker, opløst i vand og støbt på ny til – ja, en lampe. Navnet hentyder til, at designeren ønsker sig, at man skiller lampen ad og smider den ud, når man ikke længere har brug for den. Så den endnu en gang kan genopstå i en ny form.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display