Et navn med penge i

Moderne kunst er både lidenskab og business. HuskMitNavn er en af de samtidskunstnere, der kan udvikle sig til en rigtig god investering.

INVESTERING

Markederne for aktier og kunst minder på nogle områder mere om hinanden, end man lige skulle tro. Når alle medier skriver positivt om et aktieselskab, når analytikere og investorer er begejstrede, så har det en selvforstærkende effekt, der i sig selv kan få kursen til at stige, uanset om det fundamentalt set er berettiget eller ej.

På samme måde kan en kunstner have momentum. Når de store samlere begynder at købe, og medierne begynder at flå i kunstneren, ja, så går snakken. Interessen spreder sig som ringe i vand, og alle får travlt med at bekræfte hinanden i, at den pågældende kunstner er betydningsfuld og værd at holde øje med. Efterspørgslen øges, og kunstnerens værker bliver mere værd. Profetien bliver selvopfyldende.

Blåstemplet af samlere
Det er den mekanisme, der kan skabe et stort navn, og den tidligere grafi timaler HuskMitNavn befinder sig midt i den. Auktionshuset Bruun Rasmussen efterlyser værker af ham til at sætte under hammeren. Ved hans seneste udstilling på galleriet V1 i København i februar blev 86 værker stort set revet væk. Og det var vel at mærke de rigtige, der købte, nogle af de tunge samlere, der årligt indkøber kunst for millioner, og hvis interesse i sig selv er en blåstempling og giver kunstneren et boost.

Det er alt sammen faktorer, der lige nu er med til at gøre HuskMitNavn til et af de mest interessante navne at investere i på den danske kunstscene i prisklassen 25.000-50.000 kroner. Som Peter Christmas- Møller, der er salgs- og vurderingsdirektør hos Bruun Rasmussen, udtrykker det: “HuskMitNavn er anderledes, rammer noget i tiden. Han har et sjovt og genkendeligt billedsprog, og så er han en god historie.”

Next stop New York
Herhjemme bliver HuskMitNavn repræsenteret af gallerierne V1 og Charlotte Fogh Contemporary, der det seneste år har øget priserne på hans værker med 15-20 procent. Stadig er de dog økonomisk inden for rækkevidde for et bredere publikum. Planen er, at han også inden længe vil blive repræsenteret af et galleri i New York, hvilket kan forstærke interessen yderligere.

Men risikoen er høj, når det gælder kunst. Så synes man i bund og grund, at det er noget klatmaleri, skal man holde fingrene og ikke mindst pengene fra det og hellere placere dem i aktier

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display