Er udenlandske aktier noget for dig?

Masser af også små private investorer investerer for tiden store summer i udenlandske aktier. Læs her, hvor meget danskere sætter på højtkant på aktiemarkeder i andre lande.

  Foto: istockphoto.com  

INVESTERING

Danske investorer har i april købt udenlandske aktier for 13 mia. kr. og solgt udenlandske obligationer for 7 mia. kr. 

Det er femte måned i træk, at danskere har øget deres investeringer i udenlandske aktier. Siden årsskiftet har de købt aktier for 40 mia. kr. og obligationer for 36 mia. kr., viser en opgørelse fra Danmarks Nationalbank.

Investeringsforeninger og forsikring- og pensionsselskaber står bag hovedparten af købene. 

Tilsammen har de købt udenlandske værdipapirer for 68 mia. kr. siden årsskiftet, hovedsageligt amerikanske og europæiske, mens investeringerne i andre lande har været begrænsede. 

Siden 2013 har de danske investorer købt udenlandske aktier for over 200 mia. kr., mens deres køb og salg af udenlandske obligationer stort set har opvejet hinanden.

Udenlandske investorer har i april købt danske aktier for 11 mia. kr. og solgt danske obligationer for 1 mia. kr. Siden 2013 er deres investeringer i danske aktier og obligationer steget med over 300 mia. kr. Dermed har udlandets investeringer i aktier og obligationer været væsentlig større end de tilsvarende danske investeringer i udlandet. Danske realkreditobligationer og danske aktier har været særligt populære hos udenlandske investorer.

Tags

Anbefalede artikler