Emerging Markets lurer på comeback

Nu er det atter tid til at holde øje med verdens vækstlande som Kina. Kortsigtet uro kan være en købsmulighed, mener chefporteføljemanager.

INVESTERING

De første par år efter finanskrisen i 2008 stormede de nye vækstmarkeder i Fjernøsten og Latinamerika frem. I år har været en anden sag. For investorerne har 2013 været et sløjt år på de eksotiske markeder. Samlet set har Emerging Markets-aktierne i gennemsnit mistet 7,4 pct. af værdien i 2013, mens de modne markeder i Europa og Nordamerika er steget cirka 12 procent.

Spørgsmålet er derfor, om det er på tide at vende blikket tilbage mod de nye markeder? Det mener porteføljemanager John William Olsen, der er rådgiver for Danske Invest Global StockPicking. I de senere år har han prioriteret Europa, Japan og Nordamerika på bekostning af Emerging Markets.

»Nedturen i det seneste års tid har været drevet af likviditet, og i sådanne tilfælde skelner man ikke så meget til fundamentaler,« forklarer John William.

Særligt efter den amerikanske centralbanks melding om at løfte foden fra den pengepolitiske speeder var et hårdt slag for aktierne i de nye vækstlande.

»Men vi nærmer os generelt en mere fair prissætning på mange Emerging Markets-aktier, og derfor kan der i den kommende tid gøres gode investeringer, hvis markedet falder yderligere,« siger John William Olsen.

Generelt er der mest bekymring om Latinamerika, mens den langsigtede væksthistorie er intakt i Fjernøsten.

»Men det vi ser er kortsigtede risici. Derfor lurepasser vi og undersøger markederne. Med andre ord venter vi på, at vi kan købe ind i de rette selskaber til rette tid og dermed få kvalitet til en billig pris,« siger John William Olsen.

Danske Invest har selv flere fonde med Emerging Markets - blandt andet Danske Invest Fjernøsten.

Tags

Anbefalede artikler