ECB-melding godt nyt for europæiske virksomheder

Den Europæiske Centralbank, ECB, meldte i sidste uge ud, at renterne vil forblive rekordlave, og at man er klar til at bruge 1000 mia. euro på obligationsopkøb og likviditet til bankerne. Det bør gavne virksomhederne i Europa, mener Danske Invests chefanalytiker.

INVESTERING

ECB understregede i sidste uge, at der er udsigt til rekordlave renter så langt øjet rækker i Europa. Samtidig gjorde centralbankchef Mario Draghi det klart, at ECB er klar til at bruge op til 1000 mia. euro på at købe obligationer og give likviditet til bankerne, hvis det er nødvendigt. Ifølge chefanalytiker i Danske Invest Bo Bejstrup Christensen er den melding et godt tegn til europæiske virksomheder.
”Resultatet af ECB-mødet bør komme virksomhederne i euro-området til gode og støtte den europæiske vækst. Så på den måde var det en positiv melding fra mødet.

Det var et klar signal om en meget lempelig pengepolitik i lang tid og dermed også en fastholdelse af renten på et ekstremt lavt niveau,” fortæller Bo Bejstrup Christensen. Der havde været en smule uroligheder i dagene op til mødet, hvor der kørte historier i medierne med kritik af Mario Draghi og hans lederskab i ECB. Kritikken gik på, at han i for høj grad kører sit eget løb.


Men både i pressemeddelelsen, der blev sendt ud efter mødet, og på det efterfølgende pressemøde blevet det slået fast, at alle ledende medarbejdere i ECB bakker op om de hidtidige beslutninger. Endvidere var der enighed om at igangsætte arbejdet med yderligere lempelser, hvis det skulle blive nødvendigt.
”Det var overraskende, at Mario Draghi selv valgte at understrege enigheden i ECB efter de kritiske historier i medierne. Det viser, at det er vigtigt for Draghi, at der ikke er tvivl om retningen,” fortæller Bo Bejstrup Christensen. ECB’s meldinger kommer efter flere svage nøgletal i euro-området samt en inflationsrate, der er bekymrende lav.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display