ECB: Draghi ser begyndende tegn på økonomisk stabilisering

INVESTERING

Høj sol, hybenroser og et lille, gult hus med det karakteristiske røde tegltag – det kan næsten ikke være mere klassisk Skagen.

Vi er på besøg i en lille kunstnerbolig på Drachmannsvej. Og kunstnerbolig er det i ordets bogstaveligste forstand, for huset har, siden det blev bygget i ca. 1900, været beboet af en perlerække af passionerede ildsjæle, der alle har været en del af Skagens kreative kunstnermiljø.

Der går en historie om, at P.S. Krøyer lejede netop dette hus til sin kones elsker, den svenske komponist og violinist Hugo Alfvén. På den måde kunne Marie Krøyer diskret liste fra kunstnerparrets eget hus på den anden side af skoven, når hun skulle besøge ham …

Den type fortællinger, rygter og historier er der mange af heroppe, for det var et frigjort og flamboyant liv, der blev udlevet blandt de mange skagenskunstnere. Helt sikkert er det dog, at Skagens Rose, Ingeborg Østergaard, har boet i huset.

Hun fik sit smukke kælenavn af maleren Holger Drachmann, som var meget betaget af hende, trods en aldersforskel på 40 år. Hendes datter, Kirsten Kruse, overtog huset efter sin mor og boede her med sin mand og en større børneflok. Hun var til gengæld kendt som en fremragende kok på Skagens Fiskerestaurant.

Siden blev det lille, bevaringsværdige hus solgt til forfatteren Sten Kaalø Andersen, og for ca. 20 år siden overtog maleren Ulla Becker det. Endnu en kunstner i rækken, der er betaget af det særlige lys og stemningen heroppe. Hovedhuset ser i store træk ud, som det gjorde for 100 år siden – både indenfor og udenfor.

Men for nogle år siden fik Ulla Becker lov til at udvide huset med en diskret, sortmalet tilbygning i træ, der nu danner de lyse rammer om hendes atelier.

– Jeg kunne lide huset fra første færd. Det er et hus med gode vibrationer.

De første mange år malede jeg i stuen, men det var småt, lavloftet og besværligt at pakke det hele frem og tilbage. Vores lokale arkitekt, Alfred Hansen, lavde tre skitser, og jeg vidste med det samme, det skulle være denne løsning.

Der er sket noget med mit maleri, efter atelieret er kommet til. Formatet er blevet større, farverne mere klare, fortæller Ulla Becker.

Og på den måde fortsætter kunstnerlivet på Drachmannsvej i Skagen.

Anbefalede artikler

Cxense Display