DSV stærkt rustet til ny afmatning

Aktuelt er transportvirksomheden DSV inde i en meget stærk fremgangsperiode og vil også fremover skabe afkast til sine aktionærer. Selv om aktien på kort sigt vil blive ramt af udsigten til økonomisk afmatning i Europa, er selskabet godt rustet til dårlige tider.

INVESTERING

Der er ingen tvivl om, at DSV er en af de fremtidige vindervirksomheder i C20-indekset. Men meget tyder på, at koncernen skal igennem endnu en moderat nedtur, før den er rigtigt tilbage på et langsigtet vækstspor. Selv om regnskabet for 2. kvartal 2010 viste stærk fremgang, er koncernens forretning meget afhængig af solide økonomiske konjunkturer.

DSV har dog alle muligheder for at imødegå en stor del af opbremsningen i den generelle økonomi. Regnskabet for 2. kvartal viste, at koncernen øger sin markedsandel inden for alle tre forretningsområder, nemlig Road (lastbiltransport), Air & Sea og endelig Solutions, som er logistikløsninger og warehousing.

Omsætningen fra 1. kvartal 2010 til 2. kvartal steg 10 procent fra 9,7 milliarder kroner til 10,7 milliarder kroner. Aktiekursen startede i 2 kroner i 1995, er 50-doblet siden – og det er ikke slut endnu for DSV.

Men afvent køb af aktien, til den som forventet er faldet tilbage som følge af den igangværende økonomiske opbremsning i den vestlige verden.

Se den helt aktuelle kurs og nyheder for DSV

Læs den fulde version af artiklen (du skal være logget ind som abonnent)


 

Tags

Anbefalede artikler