Det amerikanske midtvejsvalg ufarligt for aktierne

Der skal mere end et simplet flertal til Replublikanerne, for at midtvejvalget vil påvirke aktiemarkedet. Læs mere her..

INVESTERING

Vil midtvejsvalget i USA i dag føre til et republikansk flertal i Senatet? Det er fokus for de politiske analytikere. Men er man dansk investor, behøver man ikke bekymre sig, vurderer Frank Øland, chefstrateg i Danske Bank Private Banking.

Når det kommer til de store, økonomiske beslutninger, ligger skæringspunktet et andet sted. Nemlig ved om republikanerne, sammen med rebelske demokrater, kan samle de to tredjedeles flertal, det kræver at negligere et veto fra præsident Barack Obama. Og den situation tror Dansk Bank ikke på bliver aktuel.

”Et simpelt flertal mod Obama vil gøre det lidt mere besværligt for ham. Men vi tror ikke, det får indflydelse på den overordnede politik, der bliver ført,” siger Frank Øland, som dog holder den mulighed åben, at valget kan skabe lidt kortsigtet uro.

”I nogle stater synes kandidaterne at ligge side om side. Hvis det bliver sådan, at der skal ekstra afstemninger til, kan det godt give lidt støj. Men det er ikke noget, vi tror har stor betydning,” siger Frank Øland, som i øvrigt hæfter sig ved, at investorerne historisk har oplevet ganske attraktive afkast i sidste kvartal af de år, hvor der har været midtvejsvalg.

Tags