De største trusler mod aktiemarkedet

Med gældskrise, usikre udsigter i Kina og en tikkende bombe i Mellemøsten ser vejen til hurtige aktiegevinster i øjeblikket tornebestrøet ud.

INVESTERING

Investering i aktier har aldrig været for tøsedrenge, men noget tyder på, at vi i øjeblikket befinder os i et økonomisk klima, der både er lovligt hedt, og hvor en række alvorlige risici presser sig på. Risikoen for et tilbagefald i aktierne på 10-20 procent er så absolut et reelt scenarie, vurderer cheføkonom Arvid Stentoft Jakobsen fra investeringsforeningen MajInvest.

»Aktierne er billige i øjeblikket, men der lurer nogle store risici forude, som er drevet af både psykologiske og fundamen-tale faktorer. Derfor er det lidt for risikabelt at købe ind nu,« forklarer han.

Grundlæggende er hans strategi dog, at man bør være lang i aktier – det vil sige have en overvægt af aktier – og det hænger blandt andet sammen med det lave afkast på alternative investeringer ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler