De stærkeste aktier i 2009

Enigheden er forbløffende stor blandt de 15 aktieanalytikere, Penge & Privatøkonomi har spurgt: Carlsberg og Novo Nordisk bliver de bedste aktier i 2009 efterfulgt af Vestas.

INVESTERING

‘Side 1: De stærkeste aktier i 2009’

Som regel kræver der ikke mere end to aktieanalytikere, før der opstår rygende uenighed om, hvilke aktier der er de bedste køb. Derfor var resultatet så meget desto mere overraskende, da vi bad 15 aktieanalytikere udpege de aktier, som de tror mest på i C20-indekset i 2009.

 

Hver analytiker måtte pege på tre aktier i eliteindekset. 11 ud af 15 analytikere havde Carlsberg som en af deres foretrukne aktier, mens 9 pegede på Novo Nordisk. På tredjepladsen fik Vestas 6 anbefalinger.

 

Vi har tidligere bedt korpset af analytikere udpege deres favoritter, men aldrig før har interessen samlet sig så entydigt om så få selskaber. Og selv om aktiemarkedet ikke er et demokrati, hvor flertallet af analytikerne nødvendigvis får ret, giver det en klar pejling af, hvilke værdier og dyder, der er i høj kurs i øjeblikket.

 

Efterhånden er spørgsmålet ikke, om der bliver recession, men hvor kraftig den bliver, og det øger investorernes aversion mod risiko og giver appetit på de såkaldte defensive aktier.

 

Fokus skifter fra mere konjunkturfølsomme selskaber til producenter af varer og tjenesteydelser, som der også er stor efterspørgsel efter under økonomiske nedgangstider, hvilket netop Carlsberg og Novo Nordisk er oplagte eksempler på.

 

Folk drikker således også øl i perioder med mindre økonomisk vækst. På de fleste markeder er det ikke en luksusvare, men et dagligdags konsumprodukt, som langt fra er det første, der bliver skåret væk i husholdningen, og det holder hånden under Carlsberg.

 

Insulin er til gengæld en livsnødvendighed, uanset hvor slemt økonomien udvikler sig. Derfor har kursen på Novo Nordisk da også været relativt upåvirket af den generelle uro på aktiemarkedet. For Vestas gælder, at der fremover vil være et umætteligt behov for energi. Dertil kommer det globale fokus på klimaproblematikken, som kan blive mange penge værd for aktionærerne.

‘Side 2: De stærkeste aktier i 2009’

Tags

Anbefalede artikler