Danskerne handler aktier som aldrig før

Internetmæglerne havde et rekordstort antal handler med aktier i 2009.

INVESTERING

Aktienedturen i 2008 spredte frygt for, at de private investorer ville tage flugten fra aktiemarkedet. Men en handelsrekord på Københavns Fondsbørs for internetmæglerne i 2009 har punkteret det scenarium.

Internetmæglerne, der har specialiseret sig i online aktiehandel til privatkunder, oplevede en stigning på 17 pct. i handlerne sidste år sammenlignet med 2008, så en gennemsnitlig handelsdag bød på knap 10.000 handler.

Omsætningen pr. handelsdag faldt til gengæld 8 pct. til 652 mio. kr. sidste år.

“Efter endnu et rekordår for de privates aktiehandel kan vi konstatere, at rygtet om den danske aktiekulturs død var stærkt overdrevne,” siger Max Gandrup, der leder den danske afdeling af internetmægleren Nordnet.

Internetmæglerne fortsætter samtidig med at erobre markedsandele på Københavns Fondsbørs både målt på antallet af handler og omsætning.

“Der er ingen tvivl om, at de store kursfald i 2008 og indledningen af 2009 fik mange private investorer til at kigge nærmere på deres omkostninger og vurdere kvaliteten af investeringsrådgivningen i deres bank,” siger Max Gandrup om baggrunden for den store tilstrømning af kunder, Nordnet oplevede i 2009.

 



Artiklen er bragt i samarbejde med Børsen

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display