Danske vækst motorer

En række danske virksomheder har trodset krisen og haft stor vækst de sidste tre år. Få svaret på, om selskabernes aktier skal på din købs liste, eller om væksten gemmer på ubehagelige overraskelser.

INVESTERING

Mange private investorer har en tendens til at være meget firkantede i deres kriterier for at købe aktier. Selskabet skal enten være billigt målt på markedsværdi i forhold til indtjening, eller der skal være høj vækst. Valget står for mange mellem value eller vækst – men så simpel er virkeligheden trods alt sjældent.

Ser du på, hvilke større danske børsnoterede virksomheder som har haft størst vækst de sidste tre år, topper Nordic Tankers listen. Rederiet har hævet sin omsætning fra 189 til over 590 millioner kroner, hvilket svarer til over 212 procent. Det lugter umiddelbart af succes. Men i samme periode er der fosset 500 millioner kroner ud af skibsbunden, og gælden har vokset sig så stor, at Nordic Tankers løbende beder om at få udsat betaling af renter og afdrag. En konkurs er ikke utænkelig ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display