Danske Skype-stiftere revolutionerer pakkeudbringning med ny robot

To af stifterne bag milliardvirksomheden Skype, laver nu kæmpe sats ved at investere i robotter til udbringning af pakker.

  Foto: istockphoto.com  

INVESTERING

Mens Amazon og Google arbejder for at få droner til at levere pakker til private kunder, går to kendte danskere i en anden retning. De laver nemlig et kæmpe sats ved at investere i en virksomhed, der kan vende op og ned på den måde, vi sender pakker på fremover.

Danskerne, der er tale om, er Janus Friis og Ahti Heinli, der er kendt for at være medstiftere af milliardvirksomheden, Skype. Nu investerer de i et kæmpe projekt, der muligvis kan betyde, at pakkeudbringning fremover vil blive varetaget af robotter.

Allerede fra det nye år vil der blive sat robotter på gaden, som har til formål at levere pakker og dagligvarer til privatforbrugere, og dermed bliver en konkurrent til de almindelige pakkeomdelingsfirmaer.

 Robotterne er 10 kg tunge og vil køre frit på gaden og følge færdslen i byerne som en almindelig fodgænger. De er 99 pct. automatiske og bliver styret af en medfølgende app, som også kan låse robotten op, når den når frem til sit mål.

Hvis robotten ikke selv kan klare forhindringerne på vejen, er der tilknyttet en tekniker, som kan  styre robotten manuelt, så pakken når sikkert frem. Robotten er i øvrigt CO2 neutral, og dermed langt mere miljøvenlig end sædvanlig pakkeomdeling med bil.

Robotterne kommer

Virksomheden bag projektet hedder Starship Technologies og har investeret et større millionbeløb i robotterne, som bliver produceret i Estland. Nu arbejder virksomheden på at få aftaler med forskellige lande, så de kan få lov til at få robotterne til at færdes i storbyerne. 

Starship Technologies vil i første omgang satse på England og udvalgte byer i USA, og derfra vil man udvide til resten af USA og Europa. Også Danmark har der været tale om, eftersom et dansk firma allerede har kontakt med robotvirksomheden.

Robotterne vil som det første sted i 2016 blive lanceret i London i bydelen Greenwich.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display