Danske milliardselskaber helt i front på afkast

Blandt verdens 2.000 største virksomheder er Novo Nordisk strøget ind i top-10, når det gælder højeste afkast over de seneste fem år. Og Novo er ikke alene.

  Foto: Colourbox  

INVESTERING

Novo Nordisk er et guldæg for selskabets aktionærer. Ifølge en analyse fra den anerkendte konsulentkoncern Boston Consulting Group ligger medicinalvirksomheden, der er et af verdens 2.000 største aktieselskaber, på en syvendeplads på listen over selskaber med det højeste afkast over en femårig periode.

Novo Nordisk overhaler dermed Apple på afkast, der ikke længere er at finde på top-10 listen. Det skriver Finans.dk

Danske medicoselskaber rykker
Også danske Coloplast og GN Store Nord er med i det fine selskab. Faktisk slår begge virksomheder Novo på afkastet, men er for små til at være med på den officielle top-10. Til gengæld ligger de begge i top-5 over medicovirksomheder med det højeste afkast over de seneste fem år.

Novo har givet et gennemsnitligt årligt afkast på 33,7 procent, mens Coloplast og GN har præsteret henholdsvis 43,3 procent og 37,7 procent i gennemsnitligt årligt afkast.

”Med en topplacering til tre danske virksomheder og en fjerde virksomhed, som fremhæves, fordi den har klaret sig markant bedre end konkurrenterne, står Danmark stærkt i den internationale analyse,” siger Lars Fæste, seniorpartner i Boston Consulting Group (BCG), til Finans.dk

Mærsk vil også være med
Den fjerde danske virksomhed, der bliver fremhævet i BCG’s internationale analyse, er Mærsk. Shipping- og oliekoncernen har klaret sig markant bedre end konkurrenterne i et ellers hårdt marked. Mens konkurrenterne i gennemsnit har leveret 2,3 procents afkast om året de seneste fem år, så har Mærsk smidt hele 13,3 procent af om året til selskabets aktionærer.

Tags

Anbefalede artikler