Danske malerier til millionhammerslag

Bruun Rasmussens sidste internationale auktion i år bød på hammerslag i millionklassen for to af Danmarks ypperste malere fra guldalderen.

INVESTERING

Bruun Rasmussen Kunstauktioner startede årets sidste internationale auktion med det største udbud af dansk guldalderkunst i rigtig mange år. To af Danmarks helt store nationalmalere høstede imponerende millionhammerslag for deres værker. Mens C.W. Eckersbergs "Fregatten Nymfen" blev solgt for 1,5 mio. kr., toppede Martinus Rørbye med et hammerslag på 1,65 mio. kr for det orientalsk inspirerede værk "Vindenes Tårn".

“Der var udbudt i alt 70 guldalderværker, hvor stort set alle periodens væsentligste kunstnere var repræsenteret. To af auktionens højdepunkter nåede også flotte millionhammerslag på 1,65 mio. kr. for Rørbyes eksotiske maleri af “Vindenes Tårn” i Athen og Eckersbergs marinemaleri af “Fregatten Nymfen” til 1,5 mio. kr.” siger Kasper Nielsen, vurderings- og salgsdirektør hos Bruun Rasmussen.

Penselekvilibrister

Martinus Rørbye var en af de første guldalderkunstnere, der overraskede sin samtid med at lave orientalsk prægede skildringer fra Grækenland, som du også tydeligt kan se i det solgte værk. 

C.W. Eckersberg er bedst kendt som dansk malerkunsts fader og forbillede for en hel generation af guldaldermalere. Han fik interesse for marinemaleriet i begyndelsen af 1820erne og udviklede sig gennem årene til at blive Danmarks marinemaler par excellence.

Tags