Danske aktier: Der er potentiale til mere

Efter tre år med helt forrygende kursstigninger på danske aktier har chefporteføljerådgiver for Danske Invest Jesper Poll stadig optimismen i behold. Der er potentiale til nye stigninger i 2015, vurderer han.

INVESTERING

De seneste tre år har Danske Invests afdeling i Danmark leveret afkast på den gode side af 20 procent om året. Sidste år endda over 40 procent. Men chefporteføljerådgiver Jesper Neergaard Poll fra Danske Capital, der rådgiver Danske Invest om investeringer i danske aktier, ser stadig optimistisk på muligheden for fortsatte stigninger på det danske aktiemarked.

Det er naturligt at spørge sig selv, om aktierne er blevet for dyre. Aktierne i Danmark er i øjeblikket prissat på et niveau, som man kan sige, hverken er billigt men heller ikke vildt dyrt. Her er det vigtigt at se på, om der stadig er potentiale til indtjeningsvækst i selskaberne, og det vurderer vi, at der er. Og så er potentialet til fortsatte kursstigninger også til stede,” fortæller Jesper Neergaard Poll.

Han forklarer, at der er en tæt sammenhæng mellem aktiekurserne og indtjeningsvæksten i selskaberne. Og analytikere har regnet sig frem til, at de forventer en indtjeningsvækst for de danske selskaber på omkring 16 pct. i 2015.

På den baggrund vurderer vi, at danske aktier nok har potentiale til kursstigninger i 2015, men nok ikke på samme niveau, som vi har set de foregående år,” fortæller Jesper Poll. Han peger blandt andet på, at kursstigningerne i 2014 på over 23 pct. i afdeling Danmark er sket på baggrund af, at danske selskaber har noteret en meget høj indtjeningsvækst i år på omkring 33 pct., blandt andet drevet af selskaber som Pandora og Coloplast.

Tags

Anbefalede artikler