Dansk kapital på afrikansk arbejde

MINI-SERIE - INVESTER I AFRIKA: 7 af verdens 10 hurtigst voksende økonomier er afrikanske. En af dem er Zambia. Landet byder på kobber, en voksende middelklasse og aggressive investeringer i infrastruktur - og så er her masser af muligheder. Penge & Privatøkonomi tog til Zambia for at møde en dansker, der har taget chancen.

INVESTERING

Pølser, afskårne hove og en kasse med kødaffald. En mand med hårnet står og vakuumpakker det hele i små flamingobakker. Vi er i et baglokale i et supermarked. De slagtede dyr kommer fra et centralt slagteri, men al videre forarbejdning til pølserne og udskæringerne i supermarkedets kølediske foregår for øjnene af os i det moderne supermarkeds egne slagterilokaler. Vi befinder os ikke i Torvehallerne eller en Brugsen med egen slagterafdeling. Vi er et helt andet sted: Den zambiske hovedstad, Lusaka.

Blandt de mange mere eller mindre forarbejdede døde dyr står en høj, blond mand. Tue Nyboe Andersen er en 29-årig dansker med 20 millioner kroner i ryggen til investering i zambiske foretagender, der blandt andet inkluderer det slagteri, hvor nærværende potpourri af animalske produkter bliver forarbejdet. Hvor de penge kommer fra, og hvad de nærmere bestemt bliver brugt til, vender vi tilbage til. Først skal vi lige have lidt zambisk fakta på plads ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Cxense Display