Danmarks mest analyserede aktie

38 analytikere verden over læser nyheder, analyserer tal og taler med ledelsen i Carlsberg, når de møder på arbejde. Det gør bryggeriet til landets mest analyserede aktie.

INVESTERING

Der er stort set ingen dage i nyere tid, hvor der er blevet handlet Carlsberg-aktier for mindre end 100 millioner kroner. Alle handlerne bliver fulgt nøje af 36 mænd og 2 kvinder, der analyserer på fremtidens kurs på den danske øl-aktie. Den mest optimistiske af analytikerne synes, at kursen bør stige til 750, mens feltets største sortseer mener, at den bør falde ned i 460, og så står spørgsmålet tilbage – hvad kan du bruge alle disse analyser til? »De kan om ikke andet hjælpe dig til, at du kan lave din egen analyse,« siger porteføljeforvalter hos Skagenfondene Ole Søeberg.

Porteføljeforvalteren opfordrer til, at du som privat udvælger 10-15 virksomheder, som du selv analyserer. »Det behøver ikke være ret kompliceret, se på nøgletal, forventninger, usikkerhed og sammenhold din vurdering med analytikernes analyser. Det gør dig ikke klogere end markedet, men går det galt for en virksomhed, forstår du bagefter hvorfor det gik, som det gjorde. Det er en lærerig erfaring som investor,« ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

 

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display