Brug twitter, når du investerer

Twitter kan forudsige aktiekurserne. Så kontant var konklusionen bag et forskningsprojekt, der for alvor fyrede op under investormiljøet. Men kan det virkelig passe, at et socialt medie, hvor halvdelen er tant og fjas, gemmer nøglen til succes på børsen? Få her historien bag, og se, hvordan du som privat investor kan bruge Twitter.

INVESTERING

På et lille kontor på Indiana University i USA opstod der i sensommeren 2010 en af de tilfældige opdagelser, der kan ændre et lille område af verden. I det her tilfælde blev det en revolutionerende måde at forudsige udsving på de finansielle markeder.

Manden bag opdagelsen var professor i systemanalyse Johan Bollen, der under finanskrisens vildeste dage havde set, hvordan den internationale sindstilstand gik fra total panik den ene dag til lettelse over redning den næste. Nu arbejdede han på noget så højtflyvende som kortlægningen af, hvordan vores kollektive mentale tilstand flytter sig.

Mere præcist ville hans team af interneteksperter, matematikere og sprogforskere finde denne sindstilstand ud fra en matematisk model, der var fodret med millioner af daglige ytringer fra det sociale netværk Twitter ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler