BoConcept - stadig et godt køb

Penge og Privatøkonomi anbefalede i "Aktiefokus" i nr. 1, 2008 køb af BoConcept. Det er stadig en god investering. Siden vi skrev artiklen, har selskabet leveret et fornemt halvårsregnskab, der levede fuldt op til forventningerne. Vær dog forbered på store udsving i kursen.

INVESTERING

Siden artiklen om BoConcept blev skrevet færdig primo november er kursen steget 5 kroner til i skrivende stund 525. I mellemtiden har selskabet leveret et fornemt halvårsregnskab, der fuldt ud levede op til forventningerne om fortsat vækst og forbedring af overskudsgraden.

I halvårsregnskabet er det især værd at hæfte sig ved en vækst i omsætningen på 19,7 % set i forhold til for et år tilbage. Væksten stammer primært fra en fremgang i same-store-sales på 8 % samt effekten af nye butiksåbninger.

Det er endvidere værd at notere sig, at væksten er opnået på trods af en økonomisk afmatning på enkelte markeder. I kraft af den brede geografiske spredning af kædens butikker, venter BoConcept dog fortsat en pæn vækst i den resterende del af året.

Selv om BoConcept-aktien pr. definition er konjunkturfølsom, behøver en økonomisk afmatning på enkelte markeder dermed ikke nødvendigvis få en markant negativ effekt på bundlinjen.

Med halvdelen af årets overskud i hus fastholder selskabet derfor også forventningen om et overskud før skat på mellem 85 og 95 mio. kr.

Aktien fortsat et godt køb

Investorer i BoConcept må være forberedt på betydelige udsving i kursen i kraft af aktiens lave likviditet. Siden artiklen blev skrevet, er aktien blevet handlet mellem kurs 440 og 565 uafhængig af nyhedsstrømmen fra selskabet.

Årsagen kan tilskrives en lav likviditet i kombination med en presset situation på aktiemarkedet. Såfremt blot nogle få investorer ønsker at komme af aktien, kan kursen blive presset ned som et resultat af mangel på købere.

Redaktionen ser forsat aktien som en solid langsigtet investering, der er velegnet til pensionsdepotet. Vender konjunkturerne for alvor, må du som investor være forberedt på betydelige kursfald, som dog ikke nødvendigvis afspejles i en tilsvarende reduktion i selskabets indtjening.

Tags

Anbefalede artikler