Bagdøren til det kinesiske børsmarked

Det er billigere, og risikoen er lavere. Til gengæld er det forventede afkast heller ikke helt så tårnhøjt. Men vejen til Kina kan gå gennem nordiske selskaber, hvis man ikke er meget for at sætte pengene direkte på den anden side af kloden. Vi har fundet fem gode, nordiske Kina-køb.

INVESTERING

Vi står midt i en tydelig nedgang i væksten på de vestlige markeder, og det kan derfor virke som et helt forkert tidspunkt at kaste sine penge efter aktier. Men der findes faktisk en række virksomheder – også her i Norden – som har fået et halvt ben ind på det kinesiske marked.

Det handler selvfølgelig ikke om forbrugsvarer, men derimod om transport af råvarer og maskiner: Præcis de varer, som Kina stadig er afhængig af for at holde hjulene i gang. “Der er ingen tvivl om, at både USA og Europa går ned i gear. Det er en af årsagerne til, at vi anbefaler en ret stor overvægt på emerging markets lige nu, og her fylder Kina jo en del. Mere præcist bør man have omkring 18 procent af sine aktier på emerging markets,” siger chefstrateg Daniel Probst fra Alfred Berg, der netop har skiftet tilbage til det oprindelige navn fra ABN AMRO.

Emerging markets har potentialet
18 procent er halvanden gang mere end økonomien tilsiger. Emerging markets burde kun fylde 12 procent af investeringen under normale forhold. Men det er altså her, væksten vil være at finde i de kommende år. Og for private investorer er der flere gode argumenter for at investere i Kina via vestlige virksomheder. Først og fremmest bør man gå efter selskaber med stor eksponering mod Kina. Med hjælp Alfred Berg i Danmark og deres lokale forvaltere i Kina har vi fundet fem nordiske selskaber med stor eksponering mod Kina. Både store og små selskaber med lav og høj risiko.

FIRMA BRANCHE KURS RISIKO WEB
DANMARK (DKR)        
D/S NORDEN Rederi 545 HØJ ds-norden.com
NORGE (NKR)        
JINHUI Rederi 53 HØJ junhuiship.com
YARA Gødning 434 HØJ yara.com
SVERIGE (SKR)        
SANDVIK Minedrift 76 NORMAL sandvik.com
ATLAS COPCO Maskineri 80 NORMAL atlascopco.com

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display