Auktionsrekord på dansk møbeldesigner

Bruun Rasmussen afsluttede efterårets internationale auktion i går med en auktionsrekord på et møbel af Poul Kjærholm.

  Foto: istockphoto.com  

INVESTERING

Gårsdagens designauktion hos Bruun Rasmussen stod i Poul Kjærholms tegn. 25 udbudte katalognumre i hans navn og en imponerende top 3 med hans møbler viser, at den danske arkitekt og designer i den grad kan tiltrække købere til sine modernistiske møbler. ”Kjærholms møbler udgjorde samlet set et hammerslag på 3,3 mio. kr. Det er en tredjedel af det samlede auktionsresultat på 10,2 mio. kr. for dagens designauktion,” siger Peter Kjelgaard, leder af afdelingen for moderne design, belysning og kunsthåndværk.

Dagseng til over en halv million

Den kvadratiske daybed ”PK-80A” er en klassisk repræsentant for den internationale modernisme, som Kjærholm var en mester til. Forgængeren var den rektangulære version ”PK-80” fra 1957, der i dag er et internationalt designikon og bl.a. findes på MoMA i New York. To år senere formgav han den kvadratiske version til Tårnby Rådhus.

”PK-80A” kom dog aldrig i serieproduktion og blev kun udført på bestilling, hvilket har gjort møblet til en sjælden auktionsgæst. Hammerslagsprisen lå næsten på det dobbelte af vurderingen, og da hammeren endelig faldt lød sidste bud på 700.000 kroner.

Om PK-80A:

Meget sjælden kvadratisk daybed med stel af forkromet stål. Dybthæftet madras betrukket med patineret naturskind. Formgivet i 1959.

Vurdering: 300.000-500.000 kr.
Hammerslag: 700.000 kr.

Tags

Cxense Display