Analyse: Følg Carlsberg med fremad

Finansdirektør Jørn P. Jensens afgang markerer et strategiskifte i bryggerikoncernen, der har fået så mange tæv på aktiemarket, at det nu kun kan gå en vej. Fremad.

  Foto: istockphoto.com  

INVESTERING

Finansdirektør i Carlsberg, Jørn P. Jensen, forlader Carlsberg. Det meddelte selskabet her til morgen. Jørn P. Jensen har været finansdirektør siden 2007, og det er ikke hvem som helst, der nu forlader Carlsberg, forklarer Morten Imsgard, der er Carlsberg-analytiker hos Sydbank.

”Jørn P. Jensen er vicedirektør i selskabet, og har sammen med Jørgen Buhl Rasmussen været med til at tegne Carlsbergs strategi de sidste år. Han er meget mere end en talknuser,” siger Morten Imsgard. Han forklarer, at Cees ´t Haart nu vil sætte sit eget hold.

Aktiemarkedet reagerede denne morgen positivt på nyheden om Jørn P. Jensens afgang, og det skyldes ifølge Morten Imsgard, at den nytiltrådte CEO Cees ´t Haart viser, at der er strategiske ændringer på vej i selskabet, der har været meget udfordret af selskabets satsning på det russiske marked.

Cees ´t Haart har annonceret, at der kommer en ny strategiplan i første halvår af 2016. Men investorerne behøver ikke at vente så lang tid, før der kommer mere nyt fra Carlsberg. Morten Imsgard forventer, at der drypvis vil komme flere udmeldinger fra selskabet frem til den store strategiplan præsenteres.

Indtjeningen skal styrkes

Ledelsen i Carlsberg står aktuelt med to overordnede udfordringer. Først og fremmest skal den forsøge at styrke selskabets indtjening, der har stået i stampe i de sidste år, og så skal der ryddes op i organisationen. Sejlene skal rebes så Carlsberg kan blive mere agil og strømlinet.

”Carlsberg er et selskab, der består at mange fusionerede bryggerier, og der er masser af muligheder for at effektivisere selskabet. Det handler blandt andet om at lave nogle mere enkle kommandoveje, så selskabet kan reagere hurtigere på ændringer i markedet end i dag,” siger Morten Imsgard. Derudover skal Carlsberg ifølge ham styrke de brands selskabet har i porteføljen.

Morten Imsgard anbefaler, at du køber Carsberg-aktien. Blandt andet fordi aktiekursen er på et meget lavt udgangspunkt.

”Der er så mange problemer priset ind i aktiekursen, at det er lige før deres russiske bryggerier skal nationaliseres, før aktien kommer længere ned,” siger Morten Imsgard.

Morten Imsgard forventer, at investorerne vil fjerne deres opmærksomhed fra Rusland, et marked der mere vil blive set som en dark horse. I stedet vil det blive afgørende, om selskabet kan fastholde væksten i de asiatiske lande, om det kan trimme omkostningerne, og om det lykkes at styrke og udvide selskabets varermærker.

Tags

Anbefalede artikler