Ambus regnskab er langt bedre end det ser ud

Aktierne i den danske producent af hospitalsudstyr ser stadig interessante ud, vurderer AktieUgebrevet.

INVESTERING

At dømme efter et hurtigt blik på Ambus halvårsregnskab er det gået helt galt for selskabet. Omsætningen er ganske vist steget med mere end 20 %, men indtjeningen er stort set forsvundet. 2. kvartal endte således med kun 2 mio. kr. på bundlinjen mod et overskud på 30 mio. kr. i samme periode i fjor.

På den baggrund var det ikke overraskende at Ambus aktiekurs faldt med 4,5 % på regnskabsdagen.

Betragtningen er imidlertid forkert. Den er samtidig et klassisk eksempel på, hvorfor man netop ikke må nøjes med ”et hurtigt blik” på hovedtallene i et regnskab, når man træffer sin beslutning om køb eller salg af en aktie.

Her gemmer forklaringen sig

Der er nemlig en meget enkel forklaring på at regnskabstallene pludselig ser helt håbløse ud. Forklaringen ligger i Ambus nylige køb af det amerikanske selskab King Systems, som på kort sigt påvirker omsætningen positivt, idet en organisk vækst i 2. kvartal på 3 % nu fremstår som en vækst på 26 %.

Men samtidig påvirker købet indtjeningen negativt, idet der på kort sigt er store omkostninger forbundet med integrationen af så stort et tilkøb. Disse omkostninger opgøres ved udgangen af 2. kvartal til 32,9 mio. kr., og det forventes at beløbet vil ende på omkring 45 mio. kr. Dette er en ekstraordinær omkostning som ikke bør tillægges større betydning i den overordnede vurdering af Ambu-aktien.

Vigtigere er det, at man allerede i regnskabsåret 2013/14 forventer en årlig gevinst på 40 mio. kr. fra stordriftsfordele, omkostningsbesparelser m.v. fra købet af King Systems. Et dårligt regnskabsår 2012/13 er altså den pris Ambu betaler på kort sigt for en højere indtjening på længere sigt.

Vi afventer udviklingen

Når halvårsregnskabet ses i dette lys er der ikke noget i det som ændrer vores vurdering fra AktieUgebrevet nr. 6/2013 den 9. februar. Dengang lå Ambus aktiekurs i 160,50 og vi satte et tre-måneders kursmål på 193. Her tre måneder senere har Ambu opfyldt dette kursmål, idet aktien i skrivende stund handles til kurs 190.

Dette kursniveau forventer vi Ambu vil holde sig i indtil selskabet melder ud om forventningerne til næste regnskabsår. Den melding kommer midt i november.

Indtil da fastholder vi kursmålet på 193, og selvom vi på sigt er positive overfor Ambu som investeringsmulighed forventer vi en afventende holdning til aktien de næste tre-seks måneder.

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display