Aktionærer får lønforhøjelse

Det vælter ud med penge fra de store børsnoterede selskaber i Danmark på en måde, som aldrig før er set. Er du med til med til udbyttefesten?

  Foto: istockphoto.com  

INVESTERING

De danske børsnoterede selskaber har udbetalt over 41 mia. kr. i udbytter alene i årets fire første måneder. Det er en stigning på 20 pct. i forhold til året før.

Det viser en optælling fra Danmarks Nationalbank.

En pæn bid af denne enorme sum er gået til de mange private investorer, der har sat penge i danske aktier og det er især Danske Bank og Novo Nordisk, som har øget deres udbytter. Begge selskaber har udbetalt 2,6 mia. kr. mere i udbytte i år end sidste år. Det betyder, at de tre største udbytteaktier nu står for over to tredjedele af det samlede udbytte blandt børsnoterede aktier.

De store udbytter har sammen med stigninger i aktiekurser resulteret i årlige afkast på mellem 20 og 34 pct. på danske aktier de sidste fire år. 

Danske Banks udbytteprocent - årets udbytte målt i forhold til selskabets markedsværdi - på 4,5 pct. svarer til niveauet før 2009. A.P. Møller Mærsks og Novo Nordisk' udbytteprocent er generelt steget de seneste 16 år, fra omkring 0,5 -1 pct. ved årtusindskiftet til nu omkring 2 - 3,5 pct., fremgår det af opgørelsen.

Følgende ekstraordinære udbytter er ikke med i optællingen: TDC med 43,5 mia. kr. i 2006, ØK med 7,7 mia. kr. i 2006 og A.P. Møller - Mærsk med 36,7 mia. kr. i 2015.

 

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display