Aktiespillets strategiske træk

Professionelle investorer har alle en strategi, som de styrer deres køb og salg af aktier efter. Strategien sikrer fokus på risici og udgør et bolværk mod spontane beslutninger truffet på baggrund af mavefornemmelser. Penge & Privatøkonomi sætter spot på fire strategier.

INVESTERING

Betaler det sig at psykoanalysere et selskab helt til bunds, eller skal du time indkøbet til det rigtige tidspunkt, eller bør du bare blindt investere i et helt indeks? Svaret afhænger i høj grad af din egen risikovilje og ikke mindst af, hvor meget tid du ønsker at bruge på dine investeringer.

De lærde er absolut ikke enige. Investeringsindustrien mener i sagens natur, at du som investor er bedst tjent med en aktiv og professionel investeringspleje, mens de universitetsansatte professorer holder sig til teorien om de effektive markeder og derfor konkluderer, at du ikke får ekstra afkast via en aktiv investeringsindsats. Men selv om mange indikationer peger på, at en passiv strategi på længere sigt slår den aktive, kan hverken professorer eller praktikere i felten levere et skudsikkert bevis for, hvad der er bedst ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

 

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display