Aktier for vovehalse og bangebukse

Selv om aktier generelt forbindes med risiko, er der kæmpe forskelle mellem de enkelte selskaber på fondsbørsen. Vi har udvalgt tre attraktive aktier med meget varierende risiko.

INVESTERING

Har du en kort tidshorisont på aktiemarkedet, eller anser du blot pludselige og abrupt store kursfald på dine aktier som et ubehageligt element i hverdagen, betaler det sig tjekke risikoen ud på de enkelte aktier. Risikoen er her forstået som aktiens kursudsving, og her finder vi store forskelle mellem de enkelte aktier med Bavarian Nordic oppe i det højrøde felt og Lån & Spar Bank helt nede i det dybgrønne område.

Kursudsvingene udtrykkes ved den såkaldte standardafvigelse. Jo højere standardafvigelse, jo større kursudsving – og jo større risiko. I den forbindelse er det værd at hæfte sig ved to forhold:

For det første gælder udsvingene, ofte benævnt som volatiliteten, begge veje. Det vil sige, at kursen på en aktie med høj standardafvigelse meget hurtigt kan gå både op og ned. For det andet bygger standard-afvigelsen på historiske data ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler