Aktier for tøsedrenge

Selv om du vælger aktier med lav risiko, er det ikke ensbetydende med et lavt afkast - men til gengæld slipper du for de største og mest nervepirrende kursudsving.

INVESTERING

Finanskrisen har lært os, at investorer ikke altid reagerer rationelt, og at markedet ikke altid er effektivt. Den viden er en stadig større gruppe af investeringsbanker og porteføljeforvaltere i færd med at udnytte og dermed skabe et højere afkast end markedet – og vel at mærke med en lavere risiko.

Som investor udvælger du simpelthen et antal aktier med de lavest mulige kursudsving og kan efterfølgende raffinere udvalget yderligere ved at kigge nærmere på de enkelte aktier og herunder rette blikket mod selskabernes værdiansættelse og kapitalforhold. Set over en såkaldt business cycle på 7-10 år er der derefter gode muligheder for, at din beholdning af aktier med lave kursudsving klarer sig bedre end markedet.

De to amerikanske økonomer, Nardin L. Baker og Robert A. Haugen, bekræftede således i en undersøgelse fra 2012, at når investor påtager sig en meget høj risiko, bliver han straffet med et lavere afkast, end markedet i almindelighed vil kunne give ham.

Ifølge de gamle lærebøger burde det ikke kunne lade sig gøre, men anomalien – eller markedsfejlen – er ikke desto mindre en efterhånden bredt accepteret kendsgerning, som talrige forskere har undersøgt og bekræftet ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler