Aktier: Finansfokus - tirsdag

INVESTERING

Biotelselskabet Genmab kan tirsdag tiltrække sig lidt opmærksomhed, idet selskabets adm. direktør Jan van de Winkel er at finde på den såkaldte Healthcare/Life sciences konference i Bruxelles i Belgien, som er arrangeret af finanshuset Kempen & Co.

Den i Kasakhstan baserede kobberminekoncern Kazakhmys kommer med regnskab for 2010, som ventes at være understøttet af den rekordhøje kobberpris. For FLSmidth bliver det interessant at se, hvordan selskabet ser på forretningsmiljøet, samt hvilke investeringsplaner selskabet har for fremtiden. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News venter analytikerne en omsætning på 3,66 mia. pund for helåret, mens ebitda-indtjeningen ventes at lande på 1,86 mia. pund.

Den amerikanske uddannelseskoncern Apollo Group kommer med regnskab for andet kvartal. Der vil være en del fokus på en sandsynlig tilbagebetaling til en række aktionærer på op mod 300 mio. dollar i forbindelse med en afvist appel fra Apollo i forbindelse med ulovlige indbetalinger til personalekonsulenter. Analytikerne venter en omsætning på 1,03 mia. dollar, samt en indtjening på 69 cent pr. aktie.

Den britiske hedgefond Man Group er aktuel med en markedsopdatering for helåret. Selskabet har opkøbt den New York-baserede hegdefond GLG sidste år, hvilket har øget bredden på fondene, hvilket ventes at blive afspejlet i tallene fra selskabet. Det nye selskab har for 67 mia. dollar aktiver under forvaltning.

Dagens menu på nøgletalssiden byder kl. 10.30 på endelige tal for BNP-væksten i Storbritannien i fjerde kvartal, som ventes at være uforandret med et fald på 0,6 pct. kvartal til kvartal, mens BNP-væksten ventes at være steget med 1,5 pct. på årsbasis.

På makrosiden kommer der også tirsdag lidt nyt for det amerikanske boligmarked kl. 15.00, hvor boligpriserne fra S&P/CaseShiller offentliggøres. Økonomerne venter et fald i priserne på 0,50 pct. i januar sammenlignet med et fald på 0,41 pct. i december. På årsbasis ventes boligpriserne at vise et fald på 3,20 pct. i januar.

Der kommer også ganske interessant nyt for den amerikanske økonomi kl. 16.00, hvor forbrugertilliden fra Conference Board offentliggøres for marts. Forbrugertilliden i februar nåede det højeste niveau for de seneste tre år efter flere måneder med fremgang i tilliden. Analytikerne venter på den baggrund, at forbrugertilliden vil falde lidt tilbage i marts, hvor Bloomberg News’ seneste estimat peger på et fald i forbrugertilliden til 65,0 i marts mod 70,4 i februar. Olie- og energipriserne er steget i den pågældende periode, og det må blive hovedårsagen til et fald. Urolighederne i Nordafrika og Mellemøsten og katastroferne i Japan kan også have en negativ effekt på forbrugertilliden grundet det skrøbelige opsving.

Tags

Anbefalede artikler