Aktier: Et lettelsens suk går gennem markedet

INVESTERING

Den aflyste græske folkeafstemning sender bølger af lettelse gennem finansmarkeder verden over. Det danske C20-indeks åbner med et plus på næsten 1 pct. på den sidste handelsdag i en særdeles turbulent uge.

Vestas er eneste C20-aktie, der åbner med et fald, mens Pandora ligger i spidsen med en stigning på næsten 3 pct. til kurs 54,1. TDC stiger 2,2 pct. til 44,9 kr. oven på torsdagens regnskab, der som målt på driftsindtjeningen var bedre end ventet af analytikerne.

G20-landene nærmer sig på anden- og sidstedagen af topmødet i Cannes enighed om en række løfter, der skal genskabe markedernes tillid til euroen.

Ifølge flere nyhedsbureauer skal Kina, Tyskland, Australien, Brasilien, Canada, Korea og Indonesien være klar til at sætte mere gang i det hjemlige forbrug for at sikre, at de som lande med økonomisk overskud gør deres for at holde gang i verdensøkonomien.

De formelle forhandlinger fredag fokuserer ifølge mødets fortrykte dagsorden på blandt andet landbrug, energi og klima.

Men ligesom det var tilfældet torsdag, ventes Grækenlands aktuelle kaotiske situation og forsøget på at undgå, at Italiens økonomi også bukker under, også at dominere mødet fredag.

Selskabsspecifikt er det småt med nyheder. Europas banker, der har været ekstra i fokus i forbindelse med gældskrisen, ventes igen at være i søgelyset, vurderer aktiechef i Sydbank Ole Kjær Jensen. Det skyldes blandt andet, at tyske Commerzbank, der er kommet ud af tredje kvartal med et nettounderskud på 687 mio. euro efter at have nedskrevet værdien af sine græske statspapirer med 798 mio. euro. Desuden gik det sent torsdag rygter om, at den italienske storbank Unicredit planlægger en kapitalforhøjelse på op til 7 mia. euro. Ifølge den italienske avis La Repubblica søger Unicredit investorer i Kina, Rusland og USA.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display