Aktier der holder vand

Aktier inden for vandteknologi er steget over 50 procent de seneste fem år, og da efterspørgslen på vand vil komme til at eksplodere i fremtiden, kan der vente gode kursstigninger i horisonten.

INVESTERING

Jorden består af omtrent 70 procent vand, og derfor kan det være svært at forestille sig, at vi nogensinde skulle løbe tør for det. Men faktisk er der rigtig mange ting, der peger på, at vi får brug for rigtig meget rent vand i løbet af de kommende år.

FN vurderer, at der foregår vandspild i stort omfang i alle sektorer i øjeblikket. Det kan lede til et dystert scenario for fremtiden.
»I 2030 kan næsten halvdelen af jordens befolkning opleve knaphed på vand. Efterspørgslen kan overgå udbuddet med 40 procent,« fortæller generalsekretær i FN, Ban Ki-Moon, i en pressemeddelelse fra 2013.

Den stigende efterspørgsel betyder, at regeringer og virksomheder bliver nødt til at investere massivt i løsninger, som kan skaffe mere vand. Marc Roberts, der er chef for en investeringsportefølje hos det amerikanske investeringsselskab Water Asset Management fortalte på en konference, som Citigroup afholdte, at området er ramt af massiv underinvestering ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler